При инвестиционен разход 10, 5 млрд. евро, съотношение 70 на

...
При инвестиционен разход 10, 5 млрд. евро, съотношение 70 на
Коментари Харесай

БАН: При инвестиционен разход 10,5 млрд. евро проектът АЕЦ "Белене" е жизнеспособен

При капиталов разход 10, 5 милиарда евро, съответствие 70 на 100 притеглен към 30 на 100 личен капитал, рента най-много 4,5 на 100, планът АЕЦ "Белене " е жизнерадостен. Това сочи част от отчета на Българската академия на науките /БАН/, показан от шефа на стопански проучвания на Българска академия на науките и началник на плана проф. Александър Тасев.

Професор Тасев въпреки всичко акцентира, че пазарният риск няма по какъв начин да бъде регистриран тъкмо и той постоянно съществува, само че в две трети от разновидностите на Българска академия на науките демонстрират, че има смисъл да се строи нуклеарната централа и планът ще е финансово аргументиран. По думите му присъединяване на страната усъвършенства доста жизнеспособността на плана. Той сподели, че е добре производителят на оборудването за АЕЦ "Белене " да бъде и строител на централата.

Докладът на Българска академия на науките приближава 1000 страници. В него са проиграни няколко сюжета за развиването на енергетиката в България и района.

Проф.Тасев очерта няколко сюжета, които са създадени от Българска академия на науките, само че множеството сочат, че в бъдеще в България и района ще има дефицит на базова мощ, която може да бъде и нуклеарна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР