При хроничен бронхит ще ви помогне билковата смес от брезови

...
При хроничен бронхит ще ви помогне билковата смес от брезови
Коментари Харесай

Билки успешно повлияват хроничния бронхит

При продължителен бронхит ще ви помогне билковата примес от брезови пъпки, блатен ледум /див розмарин/, коприва и риган.
- Брезовите пъпки ускоряват отхрачването, работят като антибактериално лекарство. Те укрепват имунната система: тялото реагира по-добре на лекуването и се оправя с заболяването. Като потогонно средство брезовите пъпки оказват помощ при нараснала температура.
- Ако кашлицата е влажна, блатният ледум ще разреди слузта и ще улесни прочистването на дихателните пътища.
Ако е суха, той предизвиква образуването на храчки, омекотявайки кашлицата. Растението дезинфекцира възпалените области, предотвратявайки развиването на зараза.
- Копривата подтиква въглехидратния и протеиновия метаболизъм в организма: с помощта на това положението на бронхите се усъвършенства, те се възвръщат по-бързо. Също по този начин, билката има отхрачващи и антимикробни свойства.
- Риганът понижава възпалението, облекчава спазмите и ускорява лечебния резултат на брезовите пъпки при съществуване на температура.

Съставки
- брезови пъпки - 50 г
- блатен ледум - 200 г
- коприва (листа) - 50 г
- риган - 100 г
- гореща вода - 0,5 л

Начин на подготвяне:
За да си приготвите отварата, смесете всички билки в посочения грамаж в изсъхнал съд. Вземете 2 с.л. от билковата примес и ги изсипете в тенджера. Залейте с горещата вода и поставете на котлона сместа да заври, след което намалете и я оставете да къкри на спокоен огън малко повече от 10 минути.
Свалете тенджерата от огъня, увийте я с забрадка и оставете да престои още половин час. Пийте по една трета чаша, три пъти дневно от отварата, след хранене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР