При хранителните отравяния с биологичен фактор ние по никакъв начин

...
При хранителните отравяния с биологичен фактор ние по никакъв начин
Коментари Харесай

Диетолог: При хранителните отравяния с биологичен фактор не можем да заподозрем, че храната е опасна

При питателните отравяния с биологичен фактор ние по никакъв метод не можем да заподозрем, че храната е рискова. Това сподели в изявление за „ Фокус “ диетологът доцент Дарина Найденова. По думите й в сходни случаи храната съдържа някаква бактерия, която предизвиква стомашното неразположение, а тази бактерия не трансформира усета, мириса и аромата на тази храна, тъй че остава невидима за човешкото око. „ Тоест на тази храна не й проличава, че тя е към този момент почнала да е скапва и може на нас да ни аргументи един стомашно-чревен дискомфорт. Не бива да се разчита единствено на това, че на тип, усет и аромат, храната няма промени. Защото болшинството хранителни отравяния са тъкмо от такава храна, на която не й проличава, само че която е съхранява погрешно “, съобщи доцент Найденова.
Тя означи също, че питателните натравяния са извънредно рискови за дребните деца и хората с хронични болести. „ Малките деца доста бързо се обезводняват, когато имат хранително натравяне, което постанова те да бъдат признати в болница, да бъдат включени на система и това съгласно мен е доста неприятно и за родителя и за детето. Така, че значително те не са толкоз рискови сами по себе си тези хранителни отравяния, стига да не доведат до това затруднение постоянно, а точно обезводняването “, сподели още тя.
Според експерта част от другите затруднения са инфектиране на жлъчката и следващи рецесии, които да доведат до сензитивност на стомашно-чревния тракт, която да докара до нетърпимост към избрани храни. „ Тоест дотогава да не е имал проблем с потреблението на мляко, или на плодове или на някакви тестени произведения, а след една такава остра чревна зараза на стомаха след храна някаква употребявана, той да стане извънредно сензитивен стомашно-чревния тракт към тези храни и индивида да не може месеци наред да ги употребява “, изясни доцент Найденова. Тя добави, че това може да докара до смяна в модела на хранене на дадения човек, която не всеки път е мечтана и приятна.
Според диетолога един от най-важните моменти в профилактиката на тези болести съставлява нещо, което хората може би постоянно не помнят – това да си мият ръцете. „ Но да ги мием както би трябвало – с вода, със сапун и по-продължително време. Преди да посегнем да хванем някаква храна и да я изядем, да имаме една концепция, че можем ние самите със своите ръце да пренесем една зараза или някакъв болестотворен микроорганизъм в храната и по този метод да я замърсим “, уточни доцент Найденова. Тя предложи да не забравяме тези значими неща даже когато сме на отмора или на открито през летните месеци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР