При хората над 60 г. може да има ”избледняване” на

...
При хората над 60 г. може да има ”избледняване” на
Коментари Харесай

Радка Аргирова: Възрастните да си сложат трета доза

При хората над 60 година може да има ”избледняване” на антителата, добре е те да си слагат трета доза, без проблем за типа, съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова.
" Кривата на повишаване и намаляване на антитела е естествена, това не значи че няма имунитет. Има и клетъчен имунитет, които резервират паметта за антигена, с който сме се имунизирали ", сподели още тя.

Просто не се имунизираме, това е повода за обстановката у нас. Трябваше най-малко 50% от българите да са имунизирали. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология.

" В " Токуда " за ден от 40 души със подозрения за Коронавирус, единствено една жена е била имунизирана. От самото началото акция нямаше ", разкри още тя.

Ваксините са ефикасни, безапелационна бе проф. Аргирова.

Проф. Аргирова уточни, че не би трябвало да подценяваме ограниченията, с цел да не се заразим, както и приема на витамин Д.

Вирусологът съобщи още, че при първи признаци на зной би трябвало да се потърси лекарска помощ, тъй като обстановката може да ескалира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР