При грипна епидемия могат да починат повече хора, заяви шефът

...
При грипна епидемия могат да починат повече хора, заяви шефът
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Няма скрито-покрито, няма коронавирус у нас


При грипна зараза могат да починат повече хора, съобщи шефът на ВМА

„ Нямаме потвърден случай на ковид, няма скрито-покрито ". Това съобщи шефът на ВМА и ръководител на оперативния щаб против ковид ген. Венцислав Мутафчийски на изключителното съвещание на Министерския съвет. „ Има редица суспектни лица, навреме се изследват ", добави Мутафчийски.
По думите му при грипна зараза могат да починат повече хора в сравнение с е смъртността от ковид.

„ Искам да помоля хората да не се поддават на суматоха ", прикани и министър председателят Борисов.„ Говорят, че крием, че имало ковид. Всички страни съвсем имат, тъй че нищо срамно няма, в случай че и в България се появи при този голям трафик и придвижване на хора ", разяснява министър председателят. Той прикани ген. Мутафчийски да споделя единствено истината по тематиката и прикани брифингите за ковид да се организират в 08:00 ч. и 17:00 ч. всеки ден.

„ Нямаме никакво съображение нито да се скрие информация, нито да не се каже. Щом го има на всички места, то ще пристигна, съобщи Борисов.
„ Изкупуват се хранителни артикули. Създава се нервност. Както с гръцкия ми сътрудник Мицотакис оня ден си говорихме, в Гърция има 1 000 умрели от различен грип и двама инфектирани с ковид. За единия няма нервност. Доверете се на лекарите и специалистите ", прикани Борисов.



Заради информацията, че в аптеките липсват дезинфектанти и алкохол заради голямото търсене, Борисов е разпоредил да бъдат деблокирани над 100 000 литра от държавния запас.

„ Имаме над 400 000 литра в държавния запас алкохол ", изясни министър председателят.

Той разпореди министърът на стопанската система Емил Караниколов да организира среща с българските производители, занимаващи се с тези типове санитарни материали.

„ Фирми, които създават тези неща, тези продукти. Осигурявате им достъп до алкохол и всички, свързани с него производни. Свързвате се с производители на маски, или в случай че има такива, които биха могли да си претрансформират производството да го създадат ", разпореди министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР