При грипа е малко опасно да се правят прогнози, дори

...
При грипа е малко опасно да се правят прогнози, дори
Коментари Харесай

Грипната епидемия у нас достигна своя пик

" При грипа е малко рисково да се вършат прогнози, даже и близки, само че в действителност досега, което следим, е че тази седмица, която завършва, в действителност днешният ден ще бъде пикът на грипната зараза ". Това сподели епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред Българска национална телевизия.

През предходната седмица към този момент е имало висока заболеваемост у нас. Епидемия имаше на процедура в цялата страна. Според нея актуалната седмица ще е върхът на грипната зараза и ще стартира да понижава броя на болните. Експерт: Грип не се лекува с антибиотик

" След утихване на най-големия интензитет на грипната зараза нормално се появяват затрудненията, които най-често са пневмонии ", сподели проф. Кожухарова. Както всяка година, сезонният грип има идентична симптоматика. В момента по-особеното е, че са наранени децата сред 5 и 14 години, което не е напълно всекидневно. Проф. Кожухарова подсети, че антибиотик се взима единствено тогава, когато е постановен от доктор. Вирусите не се убиват с антибиотици. Те убиват бактерии. Антибиотиците са нужни при бактериални затруднения след грип. "

В големия % от хората грипът в действителност минава от единствено себе си в границите на 5-6 дни ", изясни проф. Кожухарова. Тя дефинира като рационално обръщението да не се пътува към Китай поради ковид.

" Ако хванете ковид, най-вероятно е изобщо да нямате никаква симптоматика. Ако инцидентно развиете заболяване, по-вероятно е да протече леко, в сравнение с тежко. Ако развиете тежко заболяване, тогава към този момент има риск на 100 заболели да загинат двама ", изясни епидемиологът.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР