При голям интерес от страна на обществеността премина информационната среща

...
При голям интерес от страна на обществеността премина информационната среща
Коментари Харесай

ОИЦ Благоевград представи процедурите по които ще се кандидатства през 2023 година

При огромен интерес от страна на обществеността мина осведомителната среща на Областен информативен център – Благоевград за показване на Индикативните годишни работни стратегии за 2023 година на Програмите, финансирани от Европейските фондове. Представители на Областна администрация, общински администрации от района, неправителствения бранш, просветителни институции, бизнес и медии взеха присъединяване в събитието, което се организира в офиса на ОИЦ – Благоевград.

Девет са Програмите, чиито идни през тази година процедури показа специалистът „ Информационно обслужване и услуги “ Десислава Атанасова. В презентацията си тя сложи акцент върху ограничения, по които ще се кандидатства на конкурентен принцип.

Процедури за близо 2 милиарда лв. ще бъдат оповестени до края на годината по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година Есента се чака да бъдат отворени процедури по Приоритет 1 – „ Интегрирано градско развиване “ и Приоритет 2 – „ Интегрирано териториално развиване на районите “. В Индикативната стратегия на Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година за тази година заложените средства са също към 2 милиарда лв.. Те ще бъдат ориентирани към възстановяване на ВиК инфраструктурата, качеството на атмосферния въздух, ръководство на отпадъците и запазване на биоразнообразието.

Всеки миг се чака Министерството на нововъведенията и растежа да отвори за кандидатстване първата процедура по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027 година Тя ще е за създаване на нововъведения в микро, дребни и междинни предприятия и е с бюджет от 127 млн. лв. и ще бъде последвана от процедура за внедряване на създадените нововъведения. През септември пък дребни и междинни предприятия, фамилни компании, компании от креативните промишлености и занаятите ще могат да аплайват с планове за възстановяване на индустриалния си потенциал.

Шест процедури с асортимент на планове са планувани през тази година по Програма „ Развитие на човешките запаси “. Сред най-интересните от тях са „ Адаптирана работна среда “, „ Устойчива претовареност за хора в неравностойно състояние “, „ Нови умения “. Отделно от това, посредством Агенцията по заетостта заети лица ще могат получат образование за повишение на квалификацията си и за придобиване на нови умения.

Специално внимание беше обърнато и на индикативната стратегия на Програма „ Образование “. Две от плануваните за тази година седем процедури ще бъдат с конкурентен асортимент на планове.

В презентацията бяха включени още Индикативните стратегии за 2023 година на Програмите „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “, „ Техническа помощ “ и Програма за храни и главно материално подкрепяне.

По време на срещата бяха заложени редица съответни въпроси, свързани с стратегиите за програмен интервал 2021 – 2027 година. Експертите на ОИЦ – Благоевград остават разполагаем за спомагателна информация и уточнения.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР