При гласуването в Македония за започване на процедура по внасянето

...
При гласуването в Македония за започване на процедура по внасянето
Коментари Харесай

Руското МВнР: При гласуването в Македония бяха нарушени всички правила

При гласуването в Македония за започване на процедура по внасянето на ремонти в Конституцията за промяна на името и присъединение към НАТО бяха нарушени всички правила и Москва счита случилото се за долнопробна операция. Това обявиха в понеделник от съветското Министерство на външните работи, предават РИА Новости и " Фокус ".
„ Обърнахме внимание на извършеното на 19 октомври гласоподаване в Народното събрание на Република Македония по въпроса за внасяне на нужните за промяната на името и влизането на страната в НАТО конституционни промени. Всичко беше проведено по каноните на ‚съвременната европейска демокрация‘ “, се споделя в коментара на съветското външнополитическо ведомство.
В изказването се отбелязва, че нужните осем гласа за приемане на квалифицирано болшинство са „ обезпечени посредством шантаж, закани и подкупване на опозиционни депутати “.
„ Трима от тях – по чиста случайност – са освободени от арест тъкмо в този ден, на двама други, обвинени по каузи в спецпрокуратурата, е обещана независимост, а на останалите са направени корупционни финансови оферти в подмяна на „ вярно гласоподаване “. Депутати са заключвани в кабинети, взимали са им мобилните телефони – явно, в духа на европейската демократическа процедура. Заслужава да се означи и че посланикът на Съединени американски щати се е намирал в постройката на Народното събрание до самия завършек на съвещанието, което не оставя никакви подозрения за това кой е управлявал този развой “, декларират още от Министерството на външните работи на Русия.
„ Разглеждаме случилото се, като явно нарушаване на всички правила – както от позиция на закона, по този начин и в морално-нравствен проект. Подобни долнопробни операции не могат да се преглеждат като демонстрация на волята на депутатите. Мнението на две трети от македонците, които не поддържаха Преспанското съглашение на провалилия се референдум от 30 септември т.г., беше жестоко пренебрегнато. Решението на разногласието сред Атина и Скопие би трябвало да се базира на правна основа и необятна поддръжка от народа, а не да разделя обществото “, акцентират в закючение от съветското дипломатическо ведомство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР