При гласуването 67 бяха за (бел. ред. - 7 от

...
При гласуването 67 бяха за (бел. ред. - 7 от
Коментари Харесай

Депутатите отказаха да налагат забрани върху рекламите за хазарт

При гласуването 67 бяха " за " (бел. ред. - 7 от ГЕРБ-СДС, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Радостин Василев), 29 бяха срещу, а 79 се въздържаха, съобщи " Фокус ".

От " Възраждане " предлагаха да се наложи цялостна възбрана на рекламите за хазарт, в случай че те не се отнасят до " Българският състезателен тотализатор " и по постройките, където са ситуирани игралните зали. В претекстовете към текстовете бе записано, че една от най-засегнатите групи от рекламите за хазарт са малолетните, които по закон не можело да бъдат обект на такива, съгласно тях обаче имало доста малки врати за това.

Друга основна смяна, която от " Възраждане " предлагаха, е Съвет за електронни медии и Регионалните здравни инспекции да наблюдават за разпространяването на рекламите за
хазарт и да ги лимитират. Към момента тази контролна активност законово е предоставена на Национална агенция за приходите.

" Възраждане " упорстваха и за смяна в ставките за
хазарта. От четвъртата политическа мощ предлагаха вместо закрепена сума, ставката да е % от цената на направените залози, като процентът се трансформира съгласно типа на играта и техническото средство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР