При гаранцията за АЕЦ Белене“ ние ще плащаме. Това означава

...
При гаранцията за АЕЦ Белене“ ние ще плащаме. Това означава
Коментари Харесай

Експерти: Нямаме нужда от нови енергийни мощности, Козлодуй е ядрено бунище

При гаранцията за АЕЦ „ Белене “ ние ще плащаме. Това значи наложително изкупуване на ел. сила на обезпечени цени. Периодът е доста дълъг. АЕЦ „ Белене “ ще бъде 4 пъти по-скъпа от АЕЦ „ Козлодуй “. Това сподели Мартин Димитров по БТВ.
5 и 6-ти блок могат да работят до 2040-та година. Германия се отхвърли от нуклеарната енергетика. Не ни би трябвало нова мощ. Дори отчетът на Българска академия на науките не демонстрира дефицит на електрическа енергия. Нека госпожа Петкова да даде документи през годините какви количества нуклеарен боклук са извозени от Козлодуй. В момента ние употребяваме единствено половината от индустриалните мощности. Ние имаме големи количества мощности, само че няма кой да ги купи. Други производители оферират сила на ниски цени. Питайте какви „ стотинки “ даваме за консултанти.

Проф. Георги Касчиев също се включи в диалога: Има сеизмичен риск. Няма потребност този факт да се отхвърля. За да се понижи риска, имаше баластрова възглавница. Оказва се огромен мочур. Тази възглавница бе наводнена. Тя бе оградена от водонепроницаеми пердета. Всичко това бе зарязано безконтролно и незаконно. Не се поставят грижи да се разбере нейното положение. Нека да се изиска оценка от експертната общественост да открият може ли да се изграда нуклеарен блок на тази деградирала площадка. Или всичко да стартира изначало.

В момента няма кой да купи еленергията ни. Вбесяват ме книжните специалисти. Един съобщи, че това бил най-сигурният нуклеарен план. Е по какъв начин го разбра? Проектът на този реактор е остарял. Той не е най-хубавият. Заблуждава се популацията. Лъже се. Тази безнаказаност се показва на всички места. Площадката на Козлодуй е нуклеарно сметище. Изнесени са 27 тона, а трябваше 50 тона отработено нуклеарно гориво. А парите ги няма. Централите на Украйна оферират още по-ниска цена за силата, която продава. Всичко ще лъсне, когато се видят какъв брой са активите на „ Белене “. Никой няма да пристигна за черните ни очи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР