При електронното, дистанционно обучение на учениците разпоредбите за текущо оценяване,

...
При електронното, дистанционно обучение на учениците разпоредбите за текущо оценяване,
Коментари Харесай

Учителите вече може да пишат и текущи оценки при дистанционното обучение

При електронното, отдалечено образование на учениците наредбите за настоящо оценяване, по смисъла на Наредба номер 11 за оценяване на резултатите от образованието на учениците, се ползват, в случай че и доколкото, е допустимо. Учителят може да реализира настоящи изпитвания за определяне на постигнатите резултати и по своя преценка да слага настоящи оценки на учениците, в това число и в учебната документи.

Това се споделя в заповед от през днешния ден на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с която се променя негова заповед от 31 март за електронното образование в учебните заведения, почнало от 16 март поради изключителното състояние в страната, обвързвано с ковид.

В заповедта на просветителния министър се показва, че срочна оценка за втория образователен период се образува при отчитане на оценките, сложени при електронното образование, без да се изисква избраният най-малък брой изпитвания по образователен предмет или модул, посочени в член 12 на Наредба номер 11 за оценяване на резултатите от образованието на учениците.

" Класни и контролни работи и изпити за установяване на срочна и годишна оценка при електронното образование може да се организират единствено при съществуването на механически условия, които подсигуряват обективното им протичане ", се предлага в заповедта на министър Красимир Вълчев. Тя е до шефовете на учебните заведения в страната, които би трябвало да бъдат осведомени за нея от районните ръководства на образованието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР