При ежедневен обход в малките населени места, землищата и природните

...
При ежедневен обход в малките населени места, землищата и природните
Коментари Харесай

Разкриха незаконна кариера за добив на градешки камък в Сливенско

При всекидневен обход в дребните обитаеми места, землищата и естествените местности в региона, на 2 юни криминалисти на сектор „ Градец “ към Районно управление-Котел разкрили противозаконна кариера за рандеман на подземни богатства-инертни материали.

Незаконни ровове били видяни в местността „ Бъчвен “, източно от село Градец. Установен е мъжът - 37-годишен гражданин на селото, добивал материала без нужното позволение и документи.

Деянието е криминализирано от края на предходната година. В този интервал чиновници на сектор „ Градец “ правят постоянни обходи и инспекции за противозаконен рандеман на градешки камък, както и инспекции на транспортни средства за превозването му.

Част от превантивните дейности за предварителна защита против противозаконния рандеман, подхванати от сектор „ Градец “,  включват и срещи със аграрни производители, притежатели на земя и локалното ръководство на селата Градец, Медвен и Мокрен.

До момента за противозаконен рандеман на неподвижен материал в РУ-Котел са формирани 10 досъдебни производства, по които са арестувани 13 лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР