При едно от последните си изследвания учените са открили ранен

...
При едно от последните си изследвания учените са открили ранен
Коментари Харесай

Учените установиха ранна причина за инфаркт

При едно от последните си проучвания учените са разкрили ранен симптом на инфаркта. От 1969 година до 2016 година специалистите следили здравето на 1668 921 мъже, pi[e здраже.то.

Всички те били родени в интервала 1950-1987 година По време на мониторинга специалистите са записали 22,4 хиляди инфаркти, зародили при тези мъже, когато са били на междинна възраст от 50 години.

Учените обаче разкрили нещо общо при тези случаи. Най-често са претърпели инфаркт тези хора, които в младостта си са имали висок показател на телесна маса.

Така специалистите достигнали до извода, че наднорменото тегло в детска и юношеска възраст е сериозен рисков фактор, водещ до миокарден инфаркт в зрелост. То е сериозен маркер на риска от сърдечни пристъпи, който продължава през целия живот.

В допълнение, специалистите предизвестяват, че заради възходящия дял на децата с наднормено тегло, в бъдеще може да възникне доста нарастване на инфарктите и инсултите.

Родителите, учебните заведения и политиците би трябвало да подхващат незабавни ограничения за прекъсване на епидемията от затлъстяване измежду децата и младежите.

Така учебните заведения и родителите могат да играят роля в насърчаването на младежите да прекарват по-малко от свободното си време пред екрана и да употребяват здравословна храна “, заключи създателят на проучването доктор Мария Аберг от университета в Гьотеборг в Швеция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР