При двамата екстрадирани за първи път от 1989 година имаме

...
При двамата екстрадирани за първи път от 1989 година имаме
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС за шпионския скандал: Виждаме само върха на айсберга

При двамата екстрадирани за първи път от 1989 година имаме досъдебно произвеждане за шпионаж. Това значи, че се минава на едно качествено друго равнище на прокуратурата и службите, по-добра работа. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия генералният ни консул в Солун и някогашен шеф на ДАНС Владимир Писанчев  Владимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 година в град София. Магистър е от СУ „ Св. Климент във връзка оповестените за личност нон грата у нас съветски дипломати. Припомняме, че първият секретар в консулския отдел на съветското посолство и чиновник в комерсиалното посланичество получиха 48 часа да изоставен страната ни, откакто прокуратурата разгласи, че са събирали информация, която е държавна загадка, за издаването ѝ на непозната страна или непозната организация.

Когато има досъдебно произвеждане, събираме доказателства, които да устоят в съда. Самото следствие изисква не просто оперативна, а правна аргументация. В случая става въпрос за професионално израстване на прокуратурата. Преди се бягаше от шпионски процеси. Тази разработка може да разкрие доста неща. Ние виждаме единствено върха на айсберга. Това значи, че прокуратурата има опцията да организира това следствие. Това е сигнал, че е мината някаква граница от тези хора, която не би трябвало да се минава. Ако тази граница бъде премината, дейностите ще са тези, съобщи Писанчев.

Обявените за личност нон грата съветски дипломати са напуснали България

Практика на разузнаването е да основава митове за така наречен нелегали. Има специфични отдели, които основават тези митове. Той си основава име и стартира да работи в трета страна. В взаимозависимост от дилемите, които са му сложени, работи по съответния метод. Тези хора могат да стартират от нулата и да доближат до най-високо равнище, уточни някогашният началник на ДАНС.

Принципът на контраразузнаването не е да унищожаваш сътрудниците, а да му се подаде дезинформация, която е в наш интерес, добави Владимир Писанчев  Владимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 година в град София. Магистър е от СУ „ Св. Климент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР