При два протеста пред сградата на Върховния административен съд се

...
При два протеста пред сградата на Върховния административен съд се
Коментари Харесай

Два протеста пред съда заради Национален парк “Пирин”

При два митинга пред постройката на Върховния административен съд се организира първото съвещание по жалбата на “зелените” против решението на Минситерския съвет от 28 декември за отчасти изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк “Пирин”.

Около пет-шест души от обединението “За да остане природа в България” се събраха на безмълвен митинг сякаш в отбрана на Пирин. Те оповестиха тази демонстрация още преди две седмици. Провокирани от това, десетки поданици на Банско пристигнаха до София, с цел да изкажат поддръжка за признатото от кабинета развиване на зимния туризъм в цялата страна. Според банскалии “зелените” за следващ път се пробват да окажат напън над съда, както са се пробвали да вършат и в предходни години.
 Пирин, Върховен административен съд  Върховен административен съд, Пирин  Върховен административен съд, Пирин  Върховен административен съд, Пирин  Върховен административен съд, Пирин  Върховен административен съд, Пирн
Хората от Пиринския край припомниха, че след приемането на решението на Министерски съвет, “еколозите” са почнали очерняща акция, в която на напред във времето е била лъжата, че 48% от Националния парк ще бъдат застроени поради смяната в Плана за ръководство. В последна сметка “зелените” си признаха, че рационализация на уреди за зимен спорт ще бъде разрешена единствено в ски зоните Банско и Добринище, които заемат 2% от територията на Национален парк “Пирин”.

Въпреки очевидните неистини, на които обществото не повярва, от “За да остане природа в България” подадоха тъжба във Върховен административен съд, като първото съвещание по нея протича сега, а петимата “мълчаливи зелени” са начело с плакати. На няколко метра от тях са банскалии, които упорстват за обективно решение на проблема.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР