При допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин Красимиров след връщането

...
При допълнително проведените процесуално-следствени действия със Северин Красимиров след връщането
Коментари Харесай

Министър Маринов: Има и други доказателства, че Северин е извършителят на убийството

При в допълнение извършените процесуално-следствени дейности със Северин Красимиров след връщането му от Германия са документирани и други доказателства, които удостоверяват версията, че той е причинителят на тежкото закононарушение. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той се базира на закона, който не разрешава, когато казусът е във фаза на досъдебно произвеждане, да бъде споделяна информация.

Картината към жестокото ликвидиране на Виктория Маринова се избистря от ден на ден

„ Вие видяхте какви са повдигнатите обвинявания - за ликвидиране и обезчестяване, всеки обвинен има право на отбрана и на лично мнение какво е направил “, по този начин министърът отговори на въпрос за кое тъкмо от закононарушенията са спомагателните доказателства.

Във връзка с случая в ромския квартал в Сливен, при който пострадаха трима служители на реда, Маринов беше безапелационен, че няма да разреши нахлуване над служители на реда, когато извършва служебните си отговорности, както и над публицисти, когато също си правят работата.

„ Не за пръв път споделям, че служителят на реда, като отива на сигнал като този, би трябвало да е оборудван, с цел да може да се намеси изрично, и би трябвало да работим за това полицейските разпоредби да се извършват, а не да се оказва опозиция “, добави той.

Министърът е разпоредил на регионалните шефове и на зам.-главния секретар при такива дейности, като в Сливен да се ползва изрично законът, без значение какъв брой служители на реда са нужни, с цел да се въдвори ред и да се задържат причинителите.

Именно за повече пари за съоръжение на чиновниците на реда в бюджета за идната година ще упорства вътрешният министър. „ Водим диалози сега за бюджета на Министерство на вътрешните работи за следващата година, това е въпрос на благоприятни условия и на държавното управление, главната ми цел е да се стигне до по-високо равнище на съоръжение на служителите на реда “, увери Младен Маринов. По думите му въпросът не е елементарен, тъй като е обвързван с финанси, с публични поръчки, само че би трябвало да се сложи началото.

„ Това, което можем да създадем и го вършим, е изрично да постановяваме закона при всяко едно противопоставяне “, увери още вътрешният министър. Той обаче счита, че случаи като този в Сливен ще има и отсега нататък поради нулевата приемливост на управляващите към нарушавания от вида мощна музика след неразрешените часове. При всяка такава интервенция се получават и такова противопоставяне, изясни Маринов.

Засега към момента не е избран новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, функционалностите се извършват от зам.-главния секретар, стана ясно от отговора на министъра на журналистически въпрос.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР