При днешния взрив в хлебарница в Париж са загинали четирима

...
При днешния взрив в хлебарница в Париж са загинали четирима
Коментари Харесай

Жертви и много ранени при експлозията в Париж

При днешния гърмеж в хлебарница в Париж са починали четирима души , заяви френският вътрешен министър Кристоф Кастанер. По информация на градския прокурор обаче жертвите са две, съобщи Асошиейтед прес. Министър Кастнер уточни още, че при детонацията, явно породена от приключване на газ, са ранени 47 души, от които 10 са в сериозно положение, а 37 са потърпевши по-леко.

 Париж БГНЕС
Кметицата на Париж Ан Идалго и френският министър председател Едуар Филип посетиха мястото, на което по-рано през днешния ден стана детонация в пекарна в жилищна постройка, в която пожарникари са се отзовали преди този момент на сигнал за приключване на газ, съобщи Франс прес. На мястото пристигна и вътрешният министър Кристоф Кастанер.
 
Трагедията е станала на улица " Тревизо " в девети Парижки регион, близо до огромния магазин " Галерия Лафайет ", Операта и Големите булеварди.
 Париж детонация БГНЕС-->
Пекарната, в която е станал гърмежът, породен съгласно управляващите от приключване на газ, се намира на партера на ъглова жилищна постройка. Експлозията е предизвикала големи материални вреди в региона. Има счупени и избити прозорци , преобърнати и опожарени коли.

Има риск от срутване на постройката, в която е станала детонацията.
 Париж детонация БГНЕС

 Париж БГНЕС
На мястото работят 100 служители на реда, доста чиновници на Бърза помощ и 200 пожарникари. На площада на Операта кацнаха и два хеликоптера на службата за гражданска отбрана, с цел да изтеглят потърпевшите. Районът е отцепен, а от потърпевшата постройка и от близките здания бяха евакуирани хора.
 
Туристи от прилежащи хотели напущат с куфари в ръка. Други са съумели да излязат на улицата по халати, а трети се обличаха в придвижване.
 Париж детонация БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР