При днешния взрив в хлебарница в Париж са загинали четирима

При днешния взрив в хлебарница в Париж са загинали четирима ...

Жертви и много ранени при експлозията в Париж.

При днешния взрив в хлебарница в Париж са загинали четирима души, съобщи френският вътрешен министър Кристоф Кастанер. По информация на градския прокурор обаче жертвите са две, предаде Асошиейтед прес. Министър Кастнер посочи още, че при експлозията, очевидно причинена от изтичане на газ, са ранени 47 души, от които 10 са в критично състояние, а 37 са пострадали по-леко.

ПарижБГНЕС
Кметицата на Париж Ан Идалго и френският премиер Едуар Филип посетиха мястото, на което по-рано днес стана експлозия в пекарна в жилищна сграда, в която пожарникари са се отзовали преди това на сигнал за изтичане на газ, предаде Франс прес. На мястото дойде и вътрешният министър Кристоф Кастанер.
 
Трагедията е станала на улица "Тревизо" в девети Парижки район, недалеч от големия магазин "Галерия Лафайет", Операта и Големите булеварди.
Париж експлозияБГНЕС-->
Пекарната, в която е станал взривът, причинен според властите от изтичане на газ, се намира на партера на ъглова жилищна сграда. Експлозията е причинила огромни материални щети в района. Има счупени и избити прозорци, преобърнати и опожарени коли.

Има риск от рухване на сградата, в която е станала експлозията.
Париж експлозияБГНЕС

ПарижБГНЕС
На мястото работят 100 полицаи, много служители на Бърза помощ и 200 пожарникари. На площада на Операта кацнаха и два хеликоптера на службата за гражданска защита, за да евакуират пострадалите. Районът е отцепен, а от пострадалата сграда и от околните сгради бяха евакуирани хора.
 
Туристи от съседни хотели напускат с куфари в ръка. Други са успели да излязат на улицата по халати, а трети се обличаха в движение.
Париж експлозияБГНЕС

Източник: dariknews.bg