При диабет болните трябва да спазват специална диета, за да

...
При диабет болните трябва да спазват специална диета, за да
Коментари Харесай

Полезно ли е лютото при диабет

При диабет болните би трябвало да съблюдават специфична диета, с цел да се възвърне естественото действие на задстомашната жлеза. Сред продуктите, които не се предлагат за консумация при диабет, са захарта и сладките произведения, както и сладките консервирани десерти – компоти, мармалади и сладка.

Сред продуктите, които не се предлагат при диабет, са и пикантните подправки, които вършат усета на ястието пикантен в друга степен. Те са обичани на доста хора, тъй като усетът на ястието става по-наситен.

Любителите на лютото страдат много, тъй като при диабет не е добра концепция да се употребяват люти чушки или да се подправят ястията с пикантен червен пипер даже в минимални дози.

 Люто при диабет

Смята се даже, че потреблението на люти подправки може да понижи ефикасността на диетата при диабет. Тоест даже болният да съблюдава плануваното за него меню, потреблението на люти чушки или люти ястия понижава изгодата от смяната на храненето.

Не се предлага също по този начин потреблението на подготвени храни, които съдържат люти подправки – да вземем за пример някои типове сушени и пушени меса.

Любителите на шкембе супа ще би трябвало да я употребяват без нужния за обичайния й усет и мирис пикантен червен пипер. Като цяло лютият червен пипер се счита за потребен артикул и дейно лекарство при някои болести.

 Ползи от лютото

Лютият червен пипер съдържа капсацин, който е потребен алкалоид. Затова лютият червен пипер се предлага за разреждане на кръвта и за стабилизиране на кръвното, както и при болести на очите.

Освен това лютият червен пипер съдържа огромно количество витамини, а също по този начин каротин, желязо и цинк. Лютият червен пипер е съвършено средство за подсилване на имунитета.

Но макар потребните си качества при доста положения, при диабет потреблението на пикантен червен пипер би трябвало да бъде понижена до най-малко, а най-добре да бъде изцяло изключена. Това ще способства за по-доброто лекуване на тази болест.

Черният пипер, който също може да направи храната по-пикантна, също не се предлага при диабет. Неговата консумация е позволена единствено в доста дребни количества.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР