При държавния глава Румен Радев са представителите на всички политически

...
При държавния глава Румен Радев са представителите на всички политически
Коментари Харесай

Започна заседанието на КСНС. Ще бистрят позицията за членството на Скопие в ЕС

При президента Румен Радев са представителите на всички политически сили. На него участват и ръководителят на Народното събрание Никол Минчев, министър председателят Кирил Петков, отрасловите министри, които по закон би трябвало да вземат участие в съвещанието на КСНС.

Позицията на президента е, че България поддържа евроинтеграцията на Северна Македония. Той приветства желанията на българското държавно управление да бъде активизиран разговорът, само че редом с това чака да бъдат решени и всички отворени проблеми.

Провеждането на КСНС идва директно преди визитата на премиера Кирил Петков в Скопие на 18-ти януари. Той ще се срещне с бъдещия си македонски сътрудник Димитър Ковачевски.

Консултативният съвет за национална сигурност ще се организира и на фона на митинги от Вътрешна македонска революционна организация. Патриотите са гневни поради спорни изявления на премиера Петков и “някои негови действия”. По време на КСНС би трябвало да се реализира консенсус по отношение на позицията на България по тематиката с участието на РСМ в Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР