При дълго ограничение, става все по трудно да се справят

...
При дълго ограничение, става все по трудно да се справят
Коментари Харесай

Клиничен психолог: На всички хора ни е трудно да приемаме реалността

При дълго ограничаване, става все по мъчно да се оправят хората с извършване на ограниченията и се стига до напрежение, отмалялост и отегчаване. Желанията за наслади се усилват.
Това разяснява пред бТВ клиничният психолог Велислава Донкина.

„ Има една доста необятно проявяваща се, естествена реакция у хората. Тя не е съответно обвързвана със положението по време на рецесия, само че тогава още по-интензивно се следи. На всички хора ни е мъчно да одобряваме действителността – ние не я харесваме, избираме това, коет оси представяме, което бихме желали, което чакаме. Когато в такава обстановка на дълго ограничаване тя става все по натраплива, тъй като все по-малко благоприятни условия имаме да не я одобряваме, на хората им става все по-трудно. В този смисъл давам отговор на въпроса ви – смяната е обвързвана с това, че хората стартират да изпитват от ден на ден напрежение.

Изпитват отмалялост, скука. Все по-малко стават опциите човек да толерира тази неизясненост, това ограничаване и всички тези неща, което идват от действителността. “, изясни експертът.

Според нея точно по време на рецесия се изострят желанията ни и възприятието, че желаеме да сме свободни.

По време на войни и бедствия се усилва и потребността от обич, по-късно се раждат и доста бебета, разясни Донкина
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР