При бурята във Варна вчера са пострадали 7 души, сред

...
При бурята във Варна вчера са пострадали 7 души, сред
Коментари Харесай

7 души са пострадали при бурята във Варна снощи

При бурята във Варна през вчерашния ден са потърпевши 7 души, измежду тях и три деца. Ураганният вятър нощес счупил стъкло на огромен магазин за детски артикули в града, до момента в който той бил цялостен с клиенти.

Варна

Пострадалите, четирима възрастни и три деца, са били откарани с кола за спешна помощ в болничното заведение " Света Анна " в града. Там е открито, че са с леки пострадвания и положението им е положително. Били освободени за домашно лекуване. Магазинът и сега работи.

От управлението на компанията в София дадоха обещание пред " По света и у нас ", че на следващия ден ще изпратят публично мнение за аргументите, заради които се е стигнало до случая.

Младен Тодоров, който е бил на мястото на тежкия случай, по знамение се оттървал без пострадвания.
Младен Тодоров: Част от стъклата паднаха върху самия ескалатор. Имаше и деца, и възрастни хора. Имаха рани, които помогнахме да спрат - с хавлии, с каквото има.
Хората упрекват за случая некачественото строителство на магазина и споделят, че са претърпели същински смут.
Младен Тодоров: Всеки се тормози за живота си. Имаше дребни деца на по 1, 2 години, много кръв имаше по тях.
Управителят на магазина отхвърли да застане пред камерата ни с претекста, че през днешния ден е почивен ден и няма по какъв начин да получи позволение от управлението в София да приказва. Категоричен е обаче, че причина за произшествието не е съборен билборд или различен предмет, а мощният ентусиазъм напразно.

Близо 50 сигнала са били подадени по време на бурята на телефон 112. Те са били най-вече за паднали дървета, счупени клони и потърпевши коли. Предното стъкло на рейс от градския превоз, цялостен с пасажери, е паднало от мощния вятър. За благополучие няма потърпевши. Огромен клон се е стоварил върху лек автомобил и по знамение не е умъртвил водача, който бил вътре.

Дърво събори и оградата пред храма " Свети Атанасий " в морския град.

Екипи на Пожарната и Гражданска отбрана цяла нощ са се отзовавали и на десетки сигнали за скъсани жици от ураганния вятър, които провокирали пожари в региона. Те към този момент са потушени. Временно е било спряно и електрозахранването във Вълчи дол, само че още късно нощес е било възобновено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР