При Брекзит без сделка Обединеното кралство и ЕС са постигнали

...
При Брекзит без сделка Обединеното кралство и ЕС са постигнали
Коментари Харесай

Без визи до 90 дни престой във Великобритания при Брекзит без сделка

При Брекзит без договорка Обединеното кралство и Европейски Съюз са постигнали съглашение, че за краткосрочни визити на Острова до 90 дни няма да се изисква виза. Това сподели за bTV посланикът на Англия Ема Хопкинс.

Ако обаче желаеме да останем повече от три месеца във Англия – да работим или да учим там, тогава ще има промени.

„ Следващите няколко седмици ще оповестим повече информация за разпоредбите за тези, които ще останат повече от 90 дни ”, разясни Хопкинс.

Има нова скица за вписване на европейските жители, с цел да могат те да уредят своя статут.

„ 54 000 българи към този момент се записаха посредством приложение на телефоните си. Процедурата е лесна и призоваваме и останалите българи да го създадат ”, сподели посланикът.

По думите й пресата „ раздухва страхове ”, приказва за дефицит на медикаменти или че ще има нужда от визи. Това обаче не е правилно, тъй като Обединеното кралство доста съществено се приготвя за излизане от Европейски Съюз без договорка.

„ Обнародвали сме 570 законодателни акта. Със сигурност визи за краткосрочни визити няма да са нужни за разлика от това, което някои коментатори настояват ”, изясни Ема Хопкинс.

„ Сегашното държавно управление и министър председателят Борис Джонсън напълно ясно показаха, че Англия напуща Европейски Съюз на 31 октомври. Все още сме изцяло уверени, че през идващите два месеца ще успеем интензивно да проведем договаряния с Европейски Съюз и че можем да реализираме договорка, която да работи за всички. Трябва обаче да сме подготвени за всевъзможен сюжет, а точно, че на 31 ще напуснем без договорка ”, съобщи дипломат Хопкинс.

„ Ако желаеме да реализираме някакъв прогрес, би трябвало да има смяна. Основното нещо за настоящето държавно управление е защитният механизъм във връзка с Ирландия. Считаме, че това е недемократичен механизъм и планува задължения от наша страна, които ние няма по какъв начин да направляваме. Това е главната точка, по която преговаряме с Европейски Съюз сега ”, сподели още тя.

Хопкинс изясни, че е нормална конституционна процедура кралицата да спре краткотрайно активността на Народното събрание и тя да се съгласи. През последните 60 години тя постоянно е одобрявала сходно нещо и не става въпрос за позиция на кралицата по отношение на брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР