При бомбардировка, извършена от въоръжените сили на Колумбия в четвъртък

...
При бомбардировка, извършена от въоръжените сили на Колумбия в четвъртък
Коментари Харесай

Колумбия ликвидира 23-ма дисиденти на ФАРК

При бомбардировка, осъществена от въоръжените сили на Колумбия в четвъртък са били убити 23 дисиденти на групировката ФАРК като част от военна офанзив а за завладяване на контрола върху регион в североизточната част на страната, който се намира на границата с Венецуела. Това са съобщили източници от държавното управление, представени от " Ройтерс ".

Дисидентите отхвърлят мирното съглашение с държавното управление от 2016 година и са се трансформирали в опасност за сигурността, съгласно държавното управление, което ги упреква в убийства на водачи на общността и цивилни.

Военни самолети и хеликоптери са взели участие в бомбардировките в община Пуерто Рондон, в колумбийската провинция Араука, съгласно министъра на защитата Диего Молано. Той сподели, че измежду починалите е Хорхе Елиесер Хименес, пълководец на дисидентите на ФАРК в Араука прочут като Артуро.

" Колумбия и Араука бяха освободени от нарушител, водач на дисидентите на ФАРК, с цел да донесат повече сигурност, повече мир и по-добра отбрана на народа на Араука ", сподели Молано на конференция на мястото на интервенцията.

Араука, която играе значима роля в петролната и животновъдната промишленост на Колумбия, е очевидец на възходящо принуждение, при което тази година са починали над 60 души, съгласно колумбийския омбудсман по правата на индивида.
 ФАРК желаят незабавна среща с президента на Колумбия
ФАРК желаят незабавна среща с президента на Колумбия

След ареста на кокаинов крал

Дисиденти на FARC, съдружници на лявата партизанска Армия за национално избавление (ELN), се борят за надзор върху трафика на опиати в района против съперническата си дисидентска група на FARC, водена от Артуро.

Правителството в Богота упреква президента на Венецуела Николас Мадуро, че укрива дисиденти на ФАРК и членове на ELN, които пресичат границата, с цел да подхващат офанзиви в Колумбия - нещо, което Мадуро неведнъж отхвърля.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР