При болестни ситуации, които изключват измама, например болно дете или

...
При болестни ситуации, които изключват измама, например болно дете или
Коментари Харесай

Болничният ще се плаща изцяло при болно дете и трудова злополука

При болестни обстановки, които изключват машинация, да вземем за пример болно дете или трудова акцидент, болничният лист ще се изплаща напълно. Това сподели пред Нова телевизия ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Тя разяснява вчерашното решение на ръководещата коалиция законодателството да се промени по този начин, че първият ден от болничния да не се заплаща. Целта на смяната е да се ограничи издаването на подправени болнични.

От думите на Стоянова се разбра, че предлагането е на по-малкия съдружен сътрудник " Обединени патриоти ".

" Напоследък се приказва, че обединението не е постоянна и няма да издържи. За нас е извънредно значимо да приключим мандата си, тъй като стопанската система в България върви добре. (...) Ако се спрем на стопанската система, виждате растеж в приходите. Това би трябвало да продължи, би трябвало да има устойчиво държавно управление. Трябва и нашите съдружни сътрудници да получат задоволство. Това беше тяхно искане ", сподели Стоянова и добави, че в случай че е било концепция на ГЕРБ, щеше да влезе в държавния законопроект.

Стоянова добави, че контролът на работодателя, за чиято сметка е заплащането на първите три дни от болничния лист, се е оказал неефикасен и задачата е да се подели отговорността. Тя акцентира, че болничните листове се усилват " неимоверно доста ".

" Искам да изясня, че изключение от правилото ще бъдат болничните за развъждане на дете. Както и за болничните при трудова акцидент. Ако има такава, то е ясно, че болничните не са подправени ", сподели Стоянова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР