При близо 30-градусовата жега, пътниците в градския транспорт, поощрявани нонстоп

...
При близо 30-градусовата жега, пътниците в градския транспорт, поощрявани нонстоп
Коментари Харесай

Гавра с пътниците: Мор на макс в рейса и трамвая, климатиците не работят

При близо 30-градусовата горещина, пасажерите в градския превоз, " поощрявани " нонстоп да слязат от колите, се потят и дишат като риби на изсъхнало. Причината е следващият абсурд – вместо да пуснат климатика на оптималната степен, която да разрешава обикновено пътешестване, въздухът в трамваи, тролеи и рейсове едвам циркулира и като резултат хората пътуват в нетърпим зной и мор.

Абсурдът е цялостен, още повече че не е спирал от зимата, когато водачите на транспорта някак все забравяха да пуснат отоплението. Сега пък или не пускат климатика, или устройствата кретат едва- едвам. Затова и всеобщата панорама в трамваи и рейсове е по какъв начин хората си веят с вестници и ветрила, с цел да изтърпят " екстрите " на по този начин комфортния градски превоз.



„ В последните дни в градския превоз е отвратително да се пътува, изключително в най-горещите часове. Помолихме водача да пусне климатика, а той изясни, че го е пуснал и нищо повече не можел да направи. Хладен въздух обаче не се усещаше въобще.”, оплакаха се пострадали, препотили се няколко пъти, до момента в който стигнат до мечтаната спирка.

Пътниците в тролей №8, в който сякаш климатикът работи, изясняват, че единствено в най-задната част на транспортното средство едва-едва се усеща малко хладина. В цялата мотриса другояче е горещо и задушно.

В най-луксозните трамваи в столицата - по линия №7 и №27 в София пък в час пик към 17-18 часа, когато всички се прибират от работа, пътуването в жегата е същинско мъчение. Климатикът е пуснат, а не се усеща въобще, оплакват се пътуващи по линията.

„ Вероятно градският превоз отново пести, несъмнено за следващ път от комфорта на пасажерите. Или пускат устройствата от дъжд на вятър, или ги пускат на несъответствуваща степен”, разсъждават ядосани столичани. Хората се чудят, в случай че в този момент температурите и задухът в градския превоз са толкоз нетърпими при 26-27 градуса, какво ще стане в разгара на лятото при 40 градусовите жеги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР