При атаката в Украйна две руски ракети са паднали на

...
При атаката в Украйна две руски ракети са паднали на
Коментари Харесай

Bild: Руски ракети удариха Полша, двама души са убити

При офанзивата в Украйна две съветски ракети са паднали на територията на Полша и са умъртвили двама души. Информацията бе доказана от неизвестен представител на американското разузнаване удостовери информацията.

Ударът е бил в градчето Пжеводов, което се намира на 10 км от граничната вадичка сред Полша и Украйна, прецизира немското издание " Билд ".

Най-вероятно ракетите са били изстреляни от съветските сили към Лвов, който се намира на към 100 км от Пжеводов. Полското радио ZET свидетелства, че те са блъснали и разрушили зърносушилни. На мястото има елементи на полицията и армията, както и представители на прокуратурата.

Според полският OSINT анализатор Ярослав Волски може да има 2 версии: ударът е нанесен от съветска ракета или е от украинска ракета за противовъздушна защита. Но естеството на кратера от ракетите, останките на трактора и ремаркето, сочат към първия вид - удар от съветска ракета.

Полша е член на НАТО и това е първият случай от началото на войната в Украйна, в който има съветска офанзива по страна от Алианса.

ТЕМА преди 3 часа 3725 преди 4 часа 1917 преди 5 часа 905
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР