При атака с касетъчни бомби срещу контролирано от ДАЕШ (Ислямска

...
При атака с касетъчни бомби срещу контролирано от ДАЕШ (Ислямска
Коментари Харесай

Касетъчните бомби срещу ИДИЛ, убиват цивилни в Сирия

При офанзива с касетъчни бомби против следено от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) село в Източна Сирия са били избити минимум 15 души.

Това оповестиха локални мониторингови неправителствени групи, като това са последните от серията опустошителни въздушни удари по долината на река Ефрат, оповестява " Асошиейтед прес ".

Бомбите са били хвърлени в село Доблан от неидентифициран аероплан. В региона е известно, че работят съветски, сирийски и американски бойни самолети.

Касетъчните бомби са предопределени да популяризират дребни бомбички в необятна зона, само че доста от тях не съумяват да експлодират, което заплашва цивилните дълго откакто боевете са завършили.

Уточнява се, че 15 тела, в това число дами и деца, са били открити в селото, като се акцентира, че локалните поданици чакат да бъдат открити доста повече починали.

Според други известия локални информатори са преброили минимум 35 починали в селото, което се намира сред крепостите на ДАЕШ Ал Маядийн и Букамал.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права са починали 30 души.

В понеделник при въздушен удар на интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати, беше ударена постройка, употребена от ДАЕШ като затвор, като бяха избити 57 души.

От интернационалната коалиция не са дали отговор на настояванията за коментар дали самолетите, направили удара с касетъчните бомби, са техни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР