При археологически разкопки в израелската област Галилея беше открит дома

...
При археологически разкопки в израелската област Галилея беше открит дома
Коментари Харесай

Учени откриха дома на апостолите Петър и Андрей

При археологически разкопки в израелската област Галилея беше открит дома на апостолите Петър и Андрей, на чието място по-късно е издигната черква. Мордехай Авиам от колежа Кинерет съобщи, че разкопките в Ел-Арадж удостоверяват, че там се е намирало античното рибарско населено място Бетсаида, където са били родени братята Петър и Андрей, съгласно „ Евангелието на Йоан “, оповестява БГНЕС.
Византийската черква е открита покрай остатъци от римско населено място, което подхожда на местоположението на Бетсаида, както е разказано в I век от римския историк Флавий Йосиф, съобщи Авиам. Този регион е бил посетен към 725 година от баварския свещеник Уилибалд. Той оповестява, че черква е била издигната на мястото, където по-рано е бил домът на двамата апостоли. Според Уилибалд Бетсаида се е намирала сред библейските места Карпенаум и Курси.
" Изкопахме единствено една трета от църквата, малко по-малко, само че имаме черква и това е несъмнено ", съобщи археологът пред Франс прес. „ Планът е на черква, датите са византийски, подовете са покрити с типичната мозайка... всичко това е типично за една черква “, добави той. „ Между Капернаум и Курси има единствено едно място, където църквата е разказана от посетителя през осми век и ние я открихме, тъй че това е тази ", безапелационен е Мордехай Авиам. 
Свети Петър, който първоначално е риболовец, е един от първите почитатели на Исус и лидер на Църквата след неговото възкресение. Християните разпознават свети Петър, в началото риболовец, като един от първите почитатели на Исус и лидерът на ранната Църква. Католическата черква също по този начин го уважава като своя първи папа. 
Ел-Арадж, прочут като Бейт Хабек на иврит, не е единственият претендент за мястото на Бетсаида. На към два километра от е-Тел са открити обилни укрепления от 9 век преди новата епоха и „ римски къщи с риболовни уреди, в това число стоманени котви, риболовен куки, както и останките от това, което може да е римски храм “. Авиам и неговият интернационален екип, който включва професор Стивън Нътли от Ню Йорк, са уверени, че правят разкопки на вярното място. „ Имаме римско населено място. Там имаме керамика, монети, също каменни съдове, които са типични за еврейския живот от първи век. Убедени сме, че Ел-Арадж е доста по-добър претендент да Бетсаида, в сравнение с е-Тел “, сподели Авиам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР