При 275 000 ужилени български шофьори какво трябва да стане!?

...
При 275 000 ужилени български шофьори какво трябва да стане!?
Коментари Харесай

Ще има ли оставки за шефове на КФН и Ралица Агайн?

При 275 000 ужилени български водачи какво би трябвало да стане!? Най-нормалното е шефката на КФН Карина Караиванова, заместник-председателят и началник на ръководство ”Застрахователен надзор” Ралица Агайн да подадат оставки и си тръгнат час по-скоро. Но сякаш и те са недосегаеми, както и някои министри на Борисов. А министър председателят мълчи!
Но тъкмо от устата на Агайн излязоха думите, че Комисията за финансов контрол не счита, че носи виновност за банкрута на застрахователна компания "Олимпик ". Каза го заместник-председателят на Комисията за финансов контрол, която дава отговор за застрахователния пазар. И още по- ужасно - на този стадий комисията не разполагала с информация по какъв начин ще бъдат обезщетявани клиентите на "Олимпик ".
По данни от Гаранционния фонд към днешна дата настоящите полици по застраховка „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите към "Олимпик " са 197 551, от тях 96 658 полици са подписани на разсрочено заплащане на 3-месечни вноски, а други – на 6-месечни вноски, т.е. не по всички полици следва връщане на пари. Всички бяха прекъснати автоматизирано тази нощ. Не е належащо клиентите да подават претенции за връщане на част от наградата, защото застрахователят служебно разполага с нужната информация. По същия метод ще бъдат изплатени и компенсациите.
Собственик на "Олимпик " е Диего Гонзалес Алонсо, испански жител, заяви Ралица Агайн. По думите й до началото на май не е имало данни, че "Олимпик " има финансови проблеми.
Засега не е ясно по какъв начин клиентите на банкрутиралата компания ще се обезщетяват, сподели Агайн: "Допълнително по този въпрос ще предоставим информация незабавно щом я получим от окончателния назначен ликвидатор, в случай че и когато той бъде назначен. В момента тази информация няма по какъв начин да бъде предоставена от Кипър, защото към момента няма непрекъснат ликвидатор. Има краткотраен подобен, на който отговорностите включват да опази имуществото досега на изговаряне на съда ".
Специалистите на материята подложиха на съмнение потенциала на ръководещите КФН да отговорят на актуалните условия на пазара. Борислав Богоев, предходник на поста на Агайн, разкритикува дейностите на Комисията за финансов контрол: "Г-жа Ралица Агайн на секундата би трябвало да си подаде оставката, в това число и ръководителят на комисията би трябвало да си подаде оставката. 15 години не е имало банкрут на нито един осигурител. За осем месеца - банкрут на две застрахователни компании ", уточни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР