При 17 от пожарите са нанесени материални щети. Осем от

...
При 17 от пожарите са нанесени материални щети. Осем от
Коментари Харесай

Пожарникарите са се преборили с 136 пожара в страната през последното денонощие

При 17 от пожарите са нанесени материални вреди. Осем от тях са били в жилищни здания, седем в транспортни средства, един в селското стопанство и един в оборудване навън. 

 

Без нанесени материални вреди са 119 от пожарите, множеството от тях в сухи треви, горска постелка и шубраци. При пожарите няма починали и потърпевши. 

Общо седем противопожарни автомобила са взели участие в гасенето на пожар, зародил в началото в товарен автомобил на автомагистрала „ Струма “ при 58 километър, на територията на община Дупница, и трансферирал се по-късно в сухи треви и шубраци в местността Петров хълм до автомагистралата. 

 

Сигналът е подаден в 12:47 часа през вчерашния ден в Оперативния център на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Кюстендил. Огънят е обхванал влекача. Произшествието е било ликвидирано с два пожарни автомобила от пожарната в Дупница. 

 

От горящия товарен автомобил пожарът се е трансферирал в сухи треви и шубраци при местността Петров хълм до автомагистрала „ Струма “. Силният вятър, гъстата растителност и пресечната околност са усложнили пожарогасенето. За ликвидирането на втория пожар с изпратени пет пожарни автомобила от Дупница и Кюстендил. Пожарът е премахнат на повърхност към 300 дка в сухи треви и шубраци. Движението по автомагистралата не е спирано, контролирано е от два патрула на полицията поради лекото задимяване, показват още от ГДПБ, написа Българска телеграфна агенция.

 

През последното денонощие пожарникарите в страната са направили 27 избавителни действия и помощни интервенции при произшествия с транспортни средства, произшествия с рискови субстанции, промишлени повреди, премахване на рискови предмети, избавяне на животни, оказване на помощ на потърпевши жители. 

 

Към пожарните служби са отправени осем лъжливи повиквания. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР