При 100% обработени протоколи вече са ясни кметовете на 4

...
При 100% обработени протоколи вече са ясни кметовете на 4
Коментари Харесай

Четири добруджански общини си избраха кметове, останалите 4 отиват на „поправителен“

При 100% обработени протоколи към този момент са ясни кметовете на 4 общини в Добричка област. Още един мандат завоюва Николай Ангелов в Балчик . За него са дали гласа си 4984 гласоподаватели, което е 52,80%. С внушителните 68,25% в Шабла също печели досегашният  кмет Мариян Жечев. И Валентин Димитров остава кмет на Генерал Тошево. Той е събрал 57,14 на 100 от вота на гласоподавателите. Движение за права и свободи резервира позициите си в Крушари, само че на кметския стол към този момент ще е Илхан Мюстеджеб, откакто досегашният Добри Стефанов се отдръпна.
На балотаж отиват претендентите за кметове на общините Добрич, Добричка, Каварна и Тервел. В Добрич борбата за гласовете на гласоподавателите ще се води сред досегашния кмет Йордан Йорданов и Надежда Петкова. За издигнатия от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, Национална движение „Симеон Втори", ССД, ГН) Йорданов са дали своят вот 41,22% от жителите на Добрич, а за претендента на Местна коалиция ГЕРБ (СДС) Петкова – 29,46 на 100. Спорът в Добричка община е сред претендента на Българска социалистическа партия за България Соня Георгиева и на Движение за права и свободи Ердинч Хаджиев. Георгиева е с 36,54%, а за Хаджиев са дали своят вот 31,28 на 100 от имащите право на избор.
В Каварна един против различен се изправят Йордан Стоянов от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) и Елена Балтаджиева от Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване. Стоянов е получил поддръжката на 31,96% от съгражданите си, а за Балтаджиева са дали своят вот 23,76%.
В Тервел вотът ще се реши на 3 ноември сред претендента на ГЕРБ Симеон Георгиев Симеонов, който на първия тур получи 39,65%, и на Движение за права и свободи Аксел Невзат Наз-Исмаилова с 32,46%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР