Презприемачът Илон Мъск, който стои зад компаниите „Тесла“ (Tesla Inc)

...
Презприемачът Илон Мъск, който стои зад компаниите „Тесла“ (Tesla Inc)
Коментари Харесай

Илон Мъск изпревари Джеф Безос по богатство

Презприемачът Илон Мъск, който стои зад фирмите „ Тесла “ (Tesla Inc) и „ Спейс Х “ (SpaceX), изпревари Джеф Безос - основния изпълнителен шеф на „ Амазон “ (Amazon.com Inc) и стана най-богатият човек в света, заяви организация „ Блумбърг “ (Bloomberg).

Растеж от 4.8% в цената на акциите на производителя на електрически коли даде подтик на Мъск да мине пред Безос в показателя на милиардеритена Bloomberg- ранглиста на 500-те най-богати хора в света.

С покачването на акциите на „ Тесла “ положението на родения в Южна Африка Илон Мъск се прави оценка на 188.5 милиарда $. Това е с 1.5 милиарда $ повечеспрямо положението на Джеф Безос, който заемаше първото място от октомври 2017 година

Като основен изпълнителен шеф на Space Exploration Technologies Corp. или SpaceX, Мъск също по този начин е съперник на Безос - притежател на Blue Origin LLC, в частната галактическа конкуренция.

Крайъгълният камък са невероятните 12 месеца за Мъск, отбелязва „ Блумбърг “. През миналата година чистата стойност на неговите компании скочи с над 150 милиарда $ в най-бързия тур за основаване на благосъстояние в историята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР