Президентството приключи с подписването на 21 договора за доставки на

...
Президентството приключи с подписването на 21 договора за доставки на
Коментари Харесай

Не се намериха кандидати за доставка на специална медицинска апаратура по Българската Коледа

Президентството завърши с подписването на 21 контракта за доставки на здравна техника и инсталация, които са обезпечени със средства от последната акция " Българската коледа ".
Поръчката беше разграничена на 25 обособени позиции като за четири от тях не са били подадени предложения. Тя беше с обща планирана стойност 1 650 000 лева без Данък добавена стойност (1 980 000 лева с ДДС). Нямало е претенденти да обезпечат за следната здравна техника/апаратура: комплект апарати за оживление на горен и низък крайник; тренажор с електронно ръководство за лекуване на спастични положения при деца; екран за следене композиционния състав на тялото и осмометър .
Подписаните 21 контракта за доставки, последният от който е подписан на 9 ноември, са на обща стойност 1 790 256 лева с Данък добавена стойност. Като страни по контракта в качеството на възложители са президентството, представлявано от основния секретар Димитър Стоянов, Българската национална телевизия и " Нова броудкастинг груп " АД.
През интервала от 1 декември 2017-та до 16 февруари 2018-та година от дарения се събра сумата от 2 472 000 лева Над 3 000 самостоятелни донори и 420 компании и организации направиха дарения на обща стойност 1 917 000 лeвa. Останалата част от сумата е постъпила с SMS-и на стойност 1 лев.
Част от доставките по по-рано подписаните контракти са към този момент осъществени и техниката е при съответните лечебни заведения – академични, регионални и общински лечебни заведения.
През октомври месец от президентството оповестиха, че са подписали контракти за подаяние от благотворителната самодейност „ Българската коледа “ с 22 лечебни заведения. Тогава президентът Румен Радев съобщи, че триумфът на тази благотворителна самодейност, датираща от 15 години, се дължи на проявената съпричастност и добрина, както и на невероятното партньорство, построено през годините сред съорганизаторите – Българска национална телевизия и НТВ, членовете на Експертния съвет и водещите лекари – педиатри. Държавният глава означи, че " Българската Коледа " дава освен вяра за българските деца, а и че всички дружно работим нашето общество да е хуманно и цивилизовано, а това е вяра и за бъдещето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР