Президентството обвини БНТ в манипулация. Прессекретариатът на държавния глава Румен

...
Президентството обвини БНТ в манипулация. Прессекретариатът на държавния глава Румен
Коментари Харесай

БНТ не отразява обективно позицията на президента, заявиха от „Дондуков“


Президентството упрекна Българска национална телевизия в операция. Прессекретариатът на президента Румен Радев упрекна Националната телевизия, че не отразява цялата позиция на президента и я интерпретира " манипулативно и с внушения ".

Според президентствотов новинарските излъчвания на " По света и у нас " от 20.00 и 23.00 на 30 юни е " направено съществено оттегляне от обективността и професионалните стандарти на публицистиката, посредством на процедура едностранното отразяване на медийни изявления на прокуратурата ".

В материала отсъства позицията на президента, че „ в президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилмването на лицето Петър Ненов “.

Става въпрос за репортажите към следствието на прокуратурата за връзката на президентския секретар Пламен Узунов с предприемача Пламен Бобоков.

На 30 юни прокуратурата популяризира още една част от връзката на предприемача Пламен Бобоков и президентския консултант и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов. В нея се разисква наказан в Румъния българин, който се пробва да си издейства опрощение от президентската институция.

Позицията на президентството е дефинирана като право на отговор.

От Българска национална телевизия не одобряват рецензиите на президенството. Твърдят, че постоянно се стараят да показват двете гледни точти по един случай.

" В централната емисия както чатовете, публикувани от прокуратурата, по този начин и главната част от президенската позиция са показани графично. В предходния ден, в обстоен, дълъг репортаж, също бе отразена позицията на президента по време на негово посещаване в страна, а информацията от прокуратурата тогава беше сведена до секунди ", показват от Българска национална телевизия.

Генералният шеф на медията Емил Кошлуков разяснява, че “не може политици и институции да се месят в публицистичното наличие на публичната медия “.

“От президентството споделят, че не е пуснат абзац от позицията им, само че в случай че президентът, министър-председателят и ръководителят на Народното събрание стартират да ни диктуват какво тъкмо би трябвало да пускаме от думите им, ние се трансформираме в пресцентър, не в телевизия. Всеки кореспондент и редактор, когато предава материала си, прави резюме, а не чете декларацията на който и да е ", уточни Кошлуков.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР