Президентството и спортният министър Весела Лечева са оказали натиск, за

...
Димитър РадевБългарияПолитическо е решението дали България да остане в периферията на Европа, или да влезе в Еврозоната, смята управителят на БНБКоментариВенко Сабрутев: Всеки българин дължи 400 лв. по-малко външен дълг, благодарение на управлението на кабинета „Петков“БългарияСлед разгорещен дебат, спортната комисия остана без председателБългарияСпортната комисия скара депутатите в началото на днешното заседаниеБългарияДепутатите продължават с формирането на постоянни комисии (НА ЖИВО)БългарияДепутатите задължиха кабинета до седем дни да внесе законопроектите по Плана за възстановяванеВАШИЯТ КОМЕНТАР Отказване на отговораМоля въведете коментар!Моля въведете името си тукЗапомни ме при следващ коментарОще от: България, На фокус, НовинаПолитическо е решението дали България да остане в периферията на Европа, или да влезе в Еврозоната, смята управителят на БНБ27.10.2022, 18:05Венко Сабрутев: Всеки българин дължи 400 лв. по-малко външен дълг, благодарение на управлението на кабинета „Петков“27.10.2022, 17:29
Коментари Харесай

Според ПП президентството оказало натиск Радостин Василев да не е председател на спортната комисия



Президентството и спортният министър Весела Лечева са оказали напън, с цел да не бъде определен Радостин Василев за ръководител на непрекъснатата парламентарна комисията за младежта и спорта. Това обявиха в коридорите на Народното събрание „ Продължаваме промяната “. Радостин Василев обвърза това с квалифицирания от него сигнал за спор на ползи против служебния министър на спорта Весела Лечева.

По думите на Радостин Василев той е бил помолен от представител на Движение за права и свободи да се откаже от председателството на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, защото имало позвъняване за това от президентството.

Радостин Василев отхвърли да назове с кого от Движение за права и свободи е разговарял и от кого е позвъняването от президентството.

„ В сряда сутринта преди началото на съвещанието бях поканен на диалог в коридорите на Народното събрание от един от главните лица на Движението за права и свободи и бях помолен да се откажа от председателството на тази комисия по спорт. Веднага попитах каква е повода и най-основният мотив беше, че е имало позвъняване от президентството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, които се възпротивяват и не е удачно сега да се влиза в спор там “, сподели Василев.

Той уточни още, че в границите на днешния ден е имало втори диалог, в който взел участие съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков и цялото управление на Движение за права и свободи.

„ Хората, които би трябвало да взимат решения за комисиите, би трябвало да са в тази постройка, а не през телефонни позвънявания “, сподели Кирил Петков.

По-късно водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ удостовери за среща с Радостин Василев и Кирил Петков, само че отхвърли да е оказвал напън.

Депутатите не съумяха да излъчат през днешния ден ръководители на противоречивите непрекъснати комисии – по въпросите на децата, младежта и спорта, и на земеделието, храните и горите. Досега са гласувани съставите на 20 от общо 25 парламентарни комисии.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР