Президентството е предприело мерки за гарантирането на сигурността на българския

...
Президентството е предприело мерки за гарантирането на сигурността на българския
Коментари Харесай

Президентството е предприело мерки за сигурността на журналиста Христо Грозев

Президентството е подхванало ограничения за гарантирането на сигурността на българския проверяващ публицист Христо Грозев, който беше разгласен за търсене от Москва. Това оповестяват от прессекретариата на президента, представени от. Оттам показват още, че институциите ни са в контакт с Грозев.

" Още преди медийните изявления по тематиката са подхванати ограничения за гарантиране на неговата сигурност, в това число посредством съдействие с партньорските служби ", отбелязват от " Дондуков 2 " и допълват:

" Президентът Румен Радев следи обстановката ".

Българският проверяващ публицист Христо Грозев беше разгласен за търсене от Москва. Не се прецизира в какво е упрекнат, ясно е единствено, че е по член от Наказателния кодекс на Русия.

Междувременно лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк инициира събиране на подписи в Европейския парламент и стартира междупартийна самодейност в поддръжка на проверяващия публицист, оповестиха от пресофиса му.

Оттам означават още, че Кючюк приканва за общоевропейска отбрана на Грозев и изпраща писмени въпроси до Върховния представител на Европейския съюз Жозеп Борел.

В писмото се показва, че с изключение на с следствието на отравянето на опозиционера Алексей Навални, Грозев е и най-известният български публицист в Украйна, който е потвърдил с работата си, че може да разкрива и изобличава коварствата на съветските спецслужби.

Малко по-рано самият Христо Грозев съобщи пред българските медии, че се опасява от похищение или ликвидиране.

" Поне от 2-3 години освен аз, само че и сътрудниците от " Белингкат " имаме необикновен режим на пътешестване, с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не може да бъде елементарно разгадано къде пътуваме, какво проверяваме. Сега нещата минават на качествено друго равнище. За да се върна в Австрия, където пребивавам, би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна на територията на страна, която може да извърши услуга на Кремъл ", сподели Грозев пред " Нова телевизия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР