Президентското вето събира извънредно днес депутатите от комисията по отбрана.

...
Президентското вето събира извънредно днес депутатите от комисията по отбрана.
Коментари Харесай

Президентското вето събира извънредно комисията по отбрана, държавният глава - с изявление за F-16

Президентското несъгласие събира изключително през днешния ден депутатите от комисията по защита.
 Президентът наложи несъгласие върху договорите за покупка на изтребителите  Заради F-16: Взехме 500 млн. лв. нов дълг, следва търг за още 200 млн.  Народното събрание утвърди договорката за F-16 с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация
Народните представители се събират в 14:30 ч. през днешния ден, с цел да решат дали да одобряват, или да отхвърлят ветото на ген. Румен Радев върху закона за одобрение на договорите със Съединени американски щати за покупката на изтребителите  F-16 Block 70.

Поради значимостта на тематиката, президентът, който някогашен пълководец на Военновъздушни сили, ще направи обществено изказване след завръщането си от Хърватия. В писмените му претекстове до Народното събрание е посочено, че това значимо решение е взето по " бързата писта " с две гласувания в границите на едно съвещание на Народното събрание и че договорката води до внезапно повишение на бюджетния недостиг .

Четирите контракта за покупката на новите изтребители и нужните за тях муниции бяха утвърдени от Народното събрание на първо и второ четене на 19 юли след близо петчасови диспути. Заради тях страната ще поеме нов дълг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР