Президентско вето на предизвикалите протести промени в Закона за черноморското

...
Президентско вето на предизвикалите протести промени в Закона за черноморското
Коментари Харесай

Законодателят е строг към гражданите, докато плажната ивица варварски се бетонира

Президентско несъгласие на провокиралите митинги промени в Закона за черноморското крайбрежие наподобява допустимо. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев, който пред публицисти акцентира, че бетонирането на плажната линия надалеч от погледа на институциите не е в публичен интерес.

Според екоактивистите новите текстове преследват най-вече къмпингуващите с тежки санкции за палатки и каравани без да дават нужните гаранции, че останалите незастроени терени край морето ще бъдат опазени.

„ Бетонирането на плажната линия продължава да бъде огромен проблем. Волята на законодателя е да бъде извънредно непоколебим към жителите, а в това време следим варварско наливане на бетон по плажната линия, надалеч от погледа на всички институции, което не е в полза на обществото “, акцентира Радев по време на вип деня на обучение „ Ответен удар 2019 “ на полигона „ Ново село “.

Държавният глава уточни, че правният екип на президентската институция работи по всички условия, свързани с измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и следва да показа своята позиция.

Новият изтребител – неизползваемо на ниска цена?

Очаквам държавното управление да подсигурява, че няма орязване на бойните благоприятни условия съгласно декларираното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на вятъра за нов изтребител, акцентира президентът. Той изясни, че е значим освен самолетът, само че и въоръжението, оборудването и образованието на персоналния състав, които са част от „ повсеместен еднороден пакет”.

„ Всяко едно „ мърдане “ надолу и орязване на този пакет към този момент води до неспособност за реализация на оперативните благоприятни условия на самолета “, разяснява Румен Радев по отношение на офертата за нови F-16 от Съединени американски щати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР