Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов вече

...
Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов вече
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата повдигнала обвинение на Пламен Узунов

Президентският секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов към този момент е с повдигнато обвиняване, заяви юристът му Емилия Недева, представена от БНР.

Преди ден Узунов бе задържан след невиждана показна акция в президентството. В последните дни той бе разпитван и проверяван по отношение на делото за търговия с въздействие, формирано поради неговата връзка с обвинения по делото за противозаконни боклуци предприемач Пламен Бобоков, който също бе арестуван в четвъртък.

Президентският консултант Илия Милушев също бе задържан преди ден по следствие за оповестяване на държавна загадка, което е почнало от разузнаването. В момента Милушев е във Военноокръжната прокуратура в София.

Очаква се да му бъде повдигнато обвиняване, сподели юристът му Атанаска Каракашева, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя изясни, че в настояването за лишаване на позволява до класифицирана информация било записано, че това става поради активност срещу националната сигурност и ненадежност, поради обстоятелства и условия, които биха дали опция за изнудване на лицето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР