Президентският съвет на Либия (ПС) уволни министъра на външните работи

...
Президентският съвет на Либия (ПС) уволни министъра на външните работи
Коментари Харесай

Уволниха министър на външните работи

Президентският съвет на Либия (ПС) уволни министъра на външните работи и интернационалното съдействие на страната Наджлу Мангуш. Причината е открити нарушавания в държавното управление, заяви либийския ефирен канал Libya Al Ahrar TV, базирайки се на решението на съвета. „ Дейността на Мангуш като министър на външните работи е прекратена заради следствие поради позволени от нея административни нарушавания във външната политика на страната “ се споделя в текста на решението.

Както отбелязва телевизионният канал Al Arabiya, в изказването на PS също се акцентира, че Мангуш „ работи на непознатата сцена от името на либийската страна без значение и не координира дейностите си със съвета “.

За осъществяване на следствие на някогашния министър беше основана специфична комисия, ръководена от заместник-председателя на ПС Абдула ал-Лафи. На Мангуш е неразрешено да напуща страната.

През септември либийските посланици в Съединени американски щати и Оман, както и представителят на страната в Лигата на арабските страни, се оплакаха против Мангуш в Генералната прокуратура, обвинявайки я в корист с власт. Тя настоя тези дипломати да бъдат върнати в родината им, защото мандатът им изтече. Въпреки това, в сходство със закона, единствено ПС може да назначава и отзовава посланици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР