Президентският кандидат на коалицията на управляващите партии в Северна Македония

...
Президентският кандидат на коалицията на управляващите партии в Северна Македония
Коментари Харесай

Пендаровски призова гражданите да гласуват за него заради НАТО и ЕС

Президентският претендент на обединението на ръководещите партии в Северна Македония - Социалдемократическия съюз на Македония и Демократичния съюз за интеграция - Стево Пендаровски прикани жителите да поддържат всеобщо консолидираното на Северна Македония в НАТО и Европейски Съюз на втория кръг от президентските избори на 5 май, заяви телевизия Сител, представена от Танюг.

Вярвам, че и жителите, които са дали своят вот за /опозиционната/ ВМРО-ДПМНЕ, не желаят да се върнат тези времена. (Бившият министър председател Никола) Груевски ще се върне единствено с цел да изтърпи наказването си със затвор. С всеобщо гласоподаване на 5 май ние най-сетне след 10 години ще имаме президент на страната, съобщи Пендаровски. Той добави, че всеобщото гласоподаване на втория кръг на изборите ще способства за това в никакъв случай повече в страната да не се върне режимът на Никола Груевски и неговото семейство.

От друга страна кандидатката на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова съобщи, че продължава президентската конкуренция, борейки се за колебаещите се гласоподаватели. Тя сподели, че управляващите са станали нервни след резултатите от първия избирателен кръг.

Резултатът е обезпокоителен и е предизвестие, което може би в друга страна би довело до насрочване на предварителни избори, посочи кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ.

Вторият кръг на президентските избори в Северна Македония ще се състои на 5 май. В първия кръг претендентът на ръководещата коалиция завоюва 323 892 гласа, а кандидатката на опозиционния ВМРО-ДПМНЕ завоюва 319 363 гласа или единствено с 4528 гласа по-малко.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР