Президентските избори в Украйна са насрочени за 31 март. Очаква

...
Президентските избори в Украйна са насрочени за 31 март. Очаква
Коментари Харесай

Двама Тимошенко ще търсят подкрепа на президентските избори в Украйна

Президентските избори в Украйна са планувани за 31 март. Очаква се гласоподавателите да имат усложнения, тъй като двама претенденти с едни и същи букви ще се изправят един против различен.

Двама претенденти с едни и същи букви ще се изправят един против различен на президентските избори в Украйна в края на месеца. Единият несъмнено е по-популярният - Юлия Тимошенко, някогашен министър-председател и един от посочените любимци. Другият е изцяло незнайният законодател Юрий Тимошенко. Той обаче има вяра, че същинският претендент, а съименичката му желае да провали възможностите му за победа.
Юрий Тимошенко - претендент за президент: Надявам се, че гласоподавателите са задоволително мъдри и елементарно ще схванат къде е Юлия и къде Юрий.
В отговор Юлия Тимошенко упреква противника си, че взе участие, с цел да обърка гласоподавателите и да ѝ открадне гласове.
Юлия Тимошенко - претендент за президент: Ако Вие, господин президент, имате малко чест и достолепие, ще изтеглите неотложно клонинга Юрий Володимирович Тимошенко от изборните описи.
Проучвания на публичното мнение сочат, че най-вече гласове се чака да получат Юлия Тимошенко, актуалният президент Петро Порошенко и комедийният артист Володимир Зеленски.

Но точно тук е интригата. Заради дребната разлика при любимците, всеки отклонен глас може да се окаже решителен на първия тур на президентските избори на 31 март. По време на гласуването няма да има фотоси на претендентите, които да улеснят украинците да разграничат русокосата Юлия от кестенявия Юрий.

Главният прокурор Юрий Луценко, който е доближен на Порошенко, заяви, че полицията е задържала двама души, които се пробвали да подкупят с 5 милиона гривни или към 180 хиляди $ Юрий Тимошенко, с цел да отдръпна кандидатурата си.

Самият Тимошенко споделя, че до момента минимум 12 души са му отправяли сходни оферти, като единият от подкупите е бил за 3 милиона $. Същевременно той твърди, че няма средства за предизборната си акция и разчита главно на обществените медии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР