Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции.

...
Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции.
Коментари Харесай

Започнаха изборите в Русия! Путин е сигурен победител

Президентските избори в Русия към този момент започнаха, оповестиха международните осведомителни организации. Стартът бе даден нощес в 23 часа московско време, макар че публично Денят за размисъл към момента не бе завършил. Причината е, че Русия има 11 часови зони, съобщи news.bg. 

Първи отвориха секциите в Далечния Изток - Чукотка и Камчатка. Последни ще гласоподават гласоподавателите в Калининградска област, като изборите ще приключат в 21 часа московско време. Изборният ден стартира в 8 часа и ще завърши в 20 часа (местно време за всяка област).

Разкрити са 97 000 секции, като 400 от тях са в чужбина. Избирателите са 109 млн. души. 

Хиляди наблюдаващи ще наблюдават хода на изборите. 

Кандидатите са осем, като най-големи шансове за победа има актуалният президент Владимир Путин. Той ще се бори за четвърти мандат. Според изследванията, той ще завоюва вота с огромна преднина. Социологическите изследвания му дават към 70% поддръжка. 

Сред неговите съперници са Владимир Жириновски, милионерът болшевик Павел Грудинин и някогашната телевизионна водеща Ксения Собчак, само че никой от тях не набира повече от 8 % в социологическите изследвания.

На Навални, най-сериозния критик на Путин, му беше неразрешено да взе участие в изборите, тъй като има присъда по престъпни обвинявания, която поддръжниците му жигосаха като политически стимулирана.

След успеха могат да се появят спекулации дали той възнамерява още един мандат през 2024 година

Президентската администрация чака и висока изборна интензивност. 

За първи път се чака да влязат в действие и нови правила за уседналост на гласоподавателите. 

Последните прогнози на социолозите за президентски избори в Русия сочат безапелационна победа на настоящия президент Владимир Путин.

Единствено процентите, с които той ще победи се разграничават, само че не доста, в другите прогнози. Най-вероятно подадените гласове за настоящия президент ще са 69%, заяви телевизия „ България он ер ".

Останалите седем претенденти ще си разпределят към 30%. На политическата сцена тази година се качи и дъщерята на някогашния кмет на Санкт Петербург - Ксения Собчак, единствената жена, която е претендент за поста. Въпреки това, в листата липсва едно име, считано за най-голямата опасност за сегашния държавен глава Владимир Путин - Алексей Навални.

Опозиционерът не беше позволен до изборите поради влезнала в действие присъда против него. Самият той прикани народа да бойкотира гласуването.

Междувременно поток от хранителни артикули се насочи към изборните секции из цяла Русия. Доставките са част от подготовката за идните президентски избори. Те ще се продават с фрапантни понижения в деня на вота, с цел да привлекат допустимо най-вече гласоподаватели.

Очаква се акцията да увеличи изборната интензивност с сред 2 и 5 %. Някои считат, че акцията се пробва да направи гласуването по-честно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР