Президентските избори в Русия бяха насрочени за 17 март догодина.

...
Президентските избори в Русия бяха насрочени за 17 март догодина.
Коментари Харесай

Президентските избори в Русия бяха насрочени за 17 март

Президентските избори в Русия бяха планувани за 17 март следващата година. Датата бе избрана от горната камара на съветския парламент, както е по закон, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Съветът на Федерацията взе решението с единогласие. " За " гласоподаваха 162 сенатори.

" С това решение ние на процедура слагаме началото на предизборната акция ", съобщи председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко, представена от Ройтерс. Тя обърна внимание, че за първи път в президентски избори в Русия ще имат право да гласоподават жителите на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Украйна, които Москва разгласи предходната година, че анексира.

" Избирайки дружно държавен глава, ние споделяме изцяло общата отговорност и общата орис на нашето родно място ", сподели Матвиенко.

Руският президент Владимир Путин към момента не е оповестил публично дали ще се кандидатира за нов мандат на фона на войната в Украйна. Мнозина обаче чакат Путин да взе участие в изборите, а малко на брой се съмняват в успеха му.

Сега съветският президент е на 71 години. Ако се кандидатира на изборите през март и ги завоюва, той ще остане на власт най-малко до 2030 година

По конституция Путин има право на още един шестгодишен мандат - до 2036 година

" Нашият народ ще направи единствения вероятен верен избор... като гласоподава за Русия, за успеха ", сподели многозначително председателката на горната камара на съветския парламент, представена от Франс прес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР