Президентските избори са много интересни, народът не гласува по учебник.

...
Президентските избори са много интересни, народът не гласува по учебник.
Коментари Харесай

Първан Симеонов приземи Лозан Панов и огласи каква опасност го чака Радев на втори тур

Президентските избори са доста забавни, народът не гласоподава по учебник. Гласува се за персони и стават изненади, сподели в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS социологът Първан Симеонов, разяснявайки настоящата политическа конюнктура в страната.

Може би ще има хора, които ще се уплашат от машините, само че предишния път всичко мина през проблеми, видя се, че не е чак толкоз ужасно. Румен Радев влиза с доста положителни шансове, задачата му е да победи още на първи тур. Големият проблем за него ще пристигна при възможен втори тур, предвижда той.

"Лозан Панов се стреми да се разграничи от главните претенденти, с цел да покаже, че има смисъл да се гласоподава и за него, само че репликата "фалшив воин " към Румен Радев е малко пресилена. Без да желае Панов играе за проф. Герджиков ", сподели още социологът.

Той добави, че проф. Герджиков не е доста различим, само че е мощна кандидатура. Лозан Панов е нарисуван претендент за Демократична България, вицето на Панов водеше борба с хорото пред националния спектакъл, те са доста столични, само че далечни за огромната част от гласоподавателите.

"Това с кораба е вярна метафора за ръководството на страната ни. Получи се неприятно, гледате по какъв начин едни хора стоят на скалите и гледат кораба. Стана като "Дядо Йоцо гледа ", сега ще има едно прекачване на виновността ", добави още той.

"Ако бях на мястото на Кирил Петков, от дълго време щях да кажа - извинявайте. Българското общество надали обръща изключително внимание на това.

Според социолога Кирил Петков държи ключа за идващите избори. Зависи от това какъв брой хора ще съумеят да активизират.

"Ако Радев остане президент, тъй наречените партии на смяната ще бъдат неговата мрежа. Въпросът е от доста поддръжка да не остане на земята ".

Относно опциите за сформиране на възможен кабинет след изборите, анализаторът счита, че нищо не е изключено.

Червените линии към този момент са изтрити. Възможностите са всевъзможни, вероятен е и експертен кабинет. Всичко зависи от това, какъв какъв ще е резултатът на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Ако там няма нова сила, ГЕРБ би изглеждал задоволително законен, с цел да сформира кабинет. Въпреки това за тях няма да неприятно да постоят известно време в карантина.

Симеонов сподели още, че към момента сме надалеч от изборите, всичките прогнози са просто моментни срезове. Българска социалистическа партия съумя да извърви веднъж от партия на статуковото, до партия на смяната. Логичното е всички партии на смяната да застанат дружно, съобщи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР