Президентската република причислявам към политическата екзотика. Трябва да търсим оптимизиране

...
Президентската република причислявам към политическата екзотика. Трябва да търсим оптимизиране
Коментари Харесай

Бивш началник на кабинета на президента: Голямата битка на тези избори ще бъде ГЕРБ - БСП

" Президентската република присъединявам към политическата екзотика. Трябва да търсим усъвършенстване и подсилване на парламентарната народна власт ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA News Калоян Методиев, някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев.

" Такава е и концепцията за избори по пощата, изключително в нашата обстановка и изключително в навечериена самите избори ", добави гостът.

" Всичко, което се случи през миналата година, мина под знака на ковид. Трябва да се мисли за възобновяване на страната и стопанската система. Ако не се ускори и темпа на имунизация, ще изпаднем в изолираност, което няма да помогне за възобновяване ", сподели още Методиев.

" Голямата борба на тези избори ще бъде ГЕРБ - Българска социалистическа партия, което значи борба на статуквото и смяната. Изходът е непредвидим от обстановката, резултатите са доста близки. Протестният избор по логичност би трябвало да отиде в най-голямата опозиционна партия -БСП ", счита още той.

За него залогът на тези избори ще бъде дали ще си отиде един модел, една ера на ГЕРБ и Бойко Борисов. Методиев има вяра, че този модел би трябвало да се смени с съпротива, която да носи по-голяма бистрота, по-голям блян към истината.

" Нинова сподели воля за смяна, смени доста хора в управлението, влизат младежи в партията, вижда се блян към нови хрумвания и тяхното осъществяване ", уверен е някогашният шеф на кабинета на президента Радев.

Според него мъчно ще се сформира държавно управление, само че ще трябват държавници и водачи, с цел да се стабилизира страната.

" Основните тематики пред обществото в този момент са стопанската система, здравеопазането, образованието, за това нещо би трябвало експертиза, не е време за генерали и силоваци ", заключи Калоян Методиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР