Президентската надпревара набира скорост и предизвиква все по-широки дискусии в

...
Президентската надпревара набира скорост и предизвиква все по-широки дискусии в
Коментари Харесай

Експерти: Радев влиза с летящ старт в битката, проф. Герджиков е странен и изненадващ избор

Президентската конкуренция набира скорост и провокира все по-широки полемики в обществото. Настоящият президент Румен Радев хвърли обвинявания към водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че се крие под тогата на проф. Анастас Герджиков. Meждувременно в борбата се впуснаха ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов и ръководителят на НФСБ Валери Симеонов.
" Издигането на кандидат-президентите от инициативни комитети значи, че партиите остават на назад във времето. Почти всички водачи са взели участие във властта и са се компрометирали. Отдавна системата, която назоваваме народна власт, не работи. Политическите партии ще остават от ден на ден на назад във времето ", разяснява PR специалистът Максим Бехар в " България заран ".
По думите му придаваме малко по-голяма тежест на президентските избори, които нямали кой знае какъв брой огромно значение в България. Но в последната седмица тази конкуренция почнала да става забавна.
" Виждаме ректор на университет, виждаме арбитър с престиж с забавен претендент за вицепрезидент. Този избор ще докара до по-интелигента предизборна акция. Тези хора би трябвало да насочат по-интелигентни послания към гласоподавателите. Надявам се да има добър звук, тъй че цялата неуместна битка сред Борисов и Радев да бъде обезличена и забравена. В последните 4-5 години това, което видяхме в България, няма нищо общо с политиката - двама души, които си разменят приказки от разстояние, от FB, от джипки... ", уточни Бехар.
Той акцентира, че българският народ може да каже кой е президентът обединител, когато види в обществен ефирен спор тримата съществени претенденти - Радев, Герджиков и Панов. Самият той е сюрпризиран от кандидатурата на проф. Герджиков. На мнение е, че ученият би трябвало да има доста мощна обосновка да влезе в политиката, тъй като ще търпи доста негативи.
" Трябва конфликт на хрумвания, би трябвало да знае кой по какъв начин мисли и по какъв начин гледа на живота в България ", настоя Максим Бехар.
Даниел Киряков от Центъра за разбори и спешни връзки е на мнение, че имаме настоящ президент, който влиза с летящ старт в акцията.
" Двете служебни държавни управления, изключително първото, се отличиха с обсег в избрани браншове. Проф. Герджиков е малко чудноват избор. Опитът на ГЕРБ да се еманципира от политическото си минало, подкрепяйки самостоятелен претендент, не знам доколко ще излезе позитивен. Въпреки че Софийският университет е марка, претендент като Герджиков е неясен за част от страната. Същото важи за Лозан Панов. Панов най-малко пази върховенството на закона ", съобщи Киряков пред Bulgaria ON AIR.
" Изборите са 2 в 1. Колкото и позицията на президент да е без никакви властови запаси, тя дава тип на публичната оценка. Въпросът е по кое време най-сетне ще имаме жена претендент за президент, приказваме за стойностна фигура ", сподели още той.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР