Президентската институция трябва да бъде обединител на нацията. Да бъде

...
Президентската институция трябва да бъде обединител на нацията. Да бъде
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Избирателят на ДПС ще направи правилния избор за президент


Президентската институция би трябвало да бъде обединител на нацията. Да бъде стожер на Конституцията на Република България, лице на държавността.

Днес организирахме първото ни съвещание на Централното ни оперативно бюро след извършените избори на 14 ноември, благодарим на гласувалите. Това сподели по време на брифинг ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Ние отчетохме рекордно ниската изборна интензивност за България, само че паралелно с това отчетохме и положителните резултати за Движение за права и свободи. Бих желал особено да благодаря на всички български жители в страната и по света, сподели той.

Основният въпрос, който през днешния ден разгледахме през днешния ден беше какво вършим на втория тур. Според оценката на Централното оперативно бюро тези избори са доста значими. Нашата акция беше такава, че ние очертахме упования профил на президентската институция, уточни Карадайъ.

Президентската институция би трябвало да бъде обединител на нацията. Да бъде стожер на Конституцията на Република България, лице на държавността. Да бъде глас на национално сплотяващите дела. Взехме решението, че гласоподавателят на Движение за права и свободи е доста умен и ще направи верният избор и ще избере президент, който най0много се приближава до контури профил, сподели още.

Има и още една значима тематика. Вече имаме решение на ЦИК за оповестяване на изборните резултати за президент и вицепрезидент и за втория тур. Ние имаме няколко въпроси към ЦИК по отношение на контролите за действителните, изясни той. Как са признати протоколите без да се засичат контролите от чужбина, попита Карадайъ.

„ Вътре в страната от РИК, при приемане на документите от ЦИК, имат отговорността да наблюдават за изпълняването на това контролно броене. За секциите в чужбина тази роля е на ЦИК. Успял съм да преброя няколко секции, от тях съм установил две, в които има разминаване. Първият ми въпрос е по какъв брой часа са чакали СИК от чужбина, с цел да предадат протоколите си в ЦИК? Вторият ни въпрос е по какъв начин ЦИК е приела тези протоколи, без да се засичат контролите? Въпросът не е в самите изборни резултати – приказваме за президентските избори и 2,3, 5 секции няма да повлияят на резултата. Но тук стои доста сериозен въпрос – какъв брой са протоколите с такива пропуски и по какъв начин ЦИК е приела тези протоколи”, уточни той.

Най-важното, което е нужно на страната, е да има единение на нацията. Няма разцвет при разединените общества. Ние живеем в обстановка на доста рецесии, имаме и рецесия на демокрацията и държавността, т.е. и политическа рецесия. За да ги преодолеем, нужно е единение на нацията, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Нужно ни е възобновяване на демокрацията и държавността, добави той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/367280435154184
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР