Президентската институция търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт

...
Президентската институция търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт
Коментари Харесай

Цветанов: Румен Радев търси само конфронтацията. Ние сме отворени и търсим диалог

Президентската институция търси следващия опит за борба с изпълнителната власт и Народното събрание. Това е линия, която следим от началото на мандата на Румен Радев.

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който разяснява горещите политически тематики от последните дни. "Младен Маринов е подал молба за освобождение. Не разбирам какви претекстове би трябвало да показа Министерски съвет в този случай. Конституционалисти обясниха, че в случай че наред с указа за освобождение на Младен Маринов имаше и документи за назначение на нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи, тогава би трябвало да има координиране сред институциите. Когато има ясно заявление и словоизлеание от Младен Маринов, би трябвало да се съобразяваме с него. Румен Радев по какъв начин напусна поста на шеф на Военновъздушни сили? Президентът Росен Плевнелиев подписа указа и беше ясно, че Радев ще се кандидатира за президент. Румен Радев търси единствено борбата. Бойко Борисов ще управлява делегацията в Организация на обединените нации, тъй като главната тематика ще бъде Западните Балкани. Тази тематика беше водеща при българското европредседателство. Президентът Радев разгласи, че нашето председателство не е било сполучливо, само че всички чухме оценките на нашите западни сътрудници. Друга тематика в Организация на обединените нации ще е битката с опиатите, където министър председателят Бойко Борисов е доста по-добре осведомен от президента. Румен Радев изпадна в една външнополитическа изолираност. Нека единствено си напомним какви среща имаше предходната и тази година. Нашата цел е да търсим разговор и реализиране на решения ", безапелационен бе Цветанов.

"Първата цел на Румен Радев е да разяснява и атакува персонално премиера Борисов, държавното управление и българските институции. Мога персонално да ви уверя, че Бойко Борисов не е човек, който търси борба. Той постоянно е отворен за разговор. Ние не желаеме да има напрежение сред институциите и сме задоволително търпеливи. Ще дам образец. Ние не желаеме да минем към гласоподаване на Младен Маринов преди президентът да е подписал указа. Винаги съм твърдял, че разсъдъкът ще надделее. Ако президентът не подпише указа, в четвъртък ще галсуваме единствено Петя Аврамова и Росен Желязков. За мен постъпката на Александър Манолев е извънредно правилна. Предполагам, че той ще си търси правата по правосъден път. Няма проблем Манолев да остане зам.-министър ", разгласи зам.-председателят на ГЕРБ.

"Мога да заявя изрично, че интервалът, в който бях вътрешен министър, не е имало чадър над никой. През 2010 година също организирахме акция във Винпром Карнобат и задържахме над 1 млн. бутилки без бадерол. Подходът към всички производители на алкохол беше идентичен. Никой не е бил прикриван. Тогава имахме волята и успяхме да се оправим със сивия бранш. През 2013 година държавното управление на Пламен Орешарски унищожи бранш "Сигурност " и пропаднаха редица акции ", разкри Цветанов отговаряйки на въпрос за акциите на спецпрокуратурата против Миню Стайков и семейство Арабаджиеви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР