Президентската институция ще разработи и предложи на Министерството на здравеопазването

...
Президентската институция ще разработи и предложи на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Президентът предлага Национален детски рехабилитационен център към Детската болница

Президентската институция ще създаде и предложи на Министерството на здравеопазването абстрактен план за основаване на Национален детски рехабилитационен център при построяването на Детска болница, заяви президентът Румен Радев по на МУ-София. Проектът ще бъде създаден със съдействието на Експертния съвет към благотворителната самодейност „ Българската Коледа “.

По думите му е налице упоритостта за смяна на здравния модел у нас. Той означи плануваните средства и плановете, създадени в Плана за възобновяване и резистентност. Според Радев проектът цели оптималната досегаемост на здравните грижи, внедряване на модерни технологии и професионална реализация на младите лекари в България.

Проектите плануват основаване на незабавна помощ по въздуха (HEMS), създаване и съоръжение на районни центрове, в които да се предотврати инвалидизация на нормализираните пациенти, създаване на 390 амбулатории за доболнична помощ в цялата страна, цифрова платформа за диагностика, Национален център за лъчелечение с протонна терапия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР